The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
проблем със запалването на волво v40...

#1
Здравейте колеги,
имам странен проблем и имам нужда от Вашата помощ.
Имам v40 1.8 бензин с газов инжекцион и онзи ден отказа да прехвърля на газ - по скоро минава и след 10сек. гасне!
Почистих филтрите , но нищо ту гасне-ту работи...При свалянето на единият от филтрите, трябваше да развъртя някаква гайка отдолу и при допира на ключа даде на късо- реших да сваля клемата на акумулатора за да не стане нещо! Почистих всичко пробвах няколко пъти пали на бензин, но на газ минава и гасне- видях че не ще и я оставих. Прибрах инструмента и хоп да си тръгна- не ще да пали дори и на бензин!!! Въртя ключа, всичко по таблото( с изключение на задрасканата кола) свети, но нищо не се случва! Когато завъртя ключа, диода който се намира на таблото в/у капака на говорителя от дясно започва бясно да мига и нищо не се случва. Проверих бушоните, оставих я да поседи един цял ден без акумулатор, взех резервният ключ и нищо- не ще и не ще!
Та молбата ми е , ако някой има някаква идея да я сподели- преди да бързам да я карам на "МАЙСТОРИ"
благодаря...
Reply

#2
Здравей колега Smile
Кои предпазители си проверил? Тези под капака или тези отдолу в ляво под волана? Ако си проверил и двете места, и всичко е здраво, тогава виж свещи и кабели. Работи ли на бензин? Ако само на газ ти гасне - смяна на филтрите на газовата уредба. След 10 000км се задръстват. При мен симптомите са същите когато съм с мръсни филтри. Аа да мине на газ и върне на бензин. Успех!

P.S.

Относно мигането на диода. Възможно е да има проблем с имобилайзера. Не знам точно по какви схеми е вързан, че съм на работа и нямам Вадис тук. Но такова злобно мигане се получава, когато има проблеми с имобилайзера и мига точно тази лампа, която казваш че не свети.
Volvo S40 2.0 '96 B4204S
PK 0500 HP
Reply

#3
Проверих всички предпазители мисля , ако някъде няма скрити разбира се....
Това за филтрите е точно така-мръсни са и затова исках да ги сменя, но тя въобще не ще да пали дори и на бензин....Просто въртиш ключа и нищо-всичко свети, няма индицация за някакъв проблем, на бутане и дърпане не ще и така- изглежда умряла....
Reply

#4
Здравей колега.Капачката и палеца провери ли
Reply

#5
vil4an76 Wrote:Здравей колега.Капачката и палеца провери ли
:roll:
Reply

#6
"Когато завъртя ключа, диода който се намира на таблото в/у капака на говорителя от дясно започва бясно да мига и нищо не се случва."

Този диод е за алармата. Нещо по алармата/имобилайзера си откачил или бушона за бензиновата помпа. Задрасканата кола е имобилайзера - трябва да светва и да загасва. Ако въобще не светва нещо не е наред с имобилайзера.

Бушон 10 под таблото е аларма, имобилайзер, централно заклчючване.
Бушон 13 в двигателя е бензинова помпа.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#7
joro74 Wrote:"Когато завъртя ключа, диода който се намира на таблото в/у капака на говорителя от дясно започва бясно да мига и нищо не се случва."

Този диод е за алармата. Нещо по алармата/имобилайзера си откачил или бушона за бензиновата помпа. Задрасканата кола е имобилайзера - трябва да светва и да загасва. Ако въобще не светва нещо не е наред с имобилайзера.

Бушон 10 под таблото е аларма, имобилайзер, централно заклчючване.
Бушон 13 в двигателя е бензинова помпа.

По-добро обяснение не може да се даде Smile И аз не се сещам за друга причина освен имобилайзер. Определено щом като въртиш ключа и нищо не се случва, значи прекъсната верига към запалване - имобилайзер Wink

Благодаря за инфото относно тайните бушони под таблото Smile
Volvo S40 2.0 '96 B4204S
PK 0500 HP
Reply

#8
Ако лампата със задрасканата кола мига, може би има проблем с разпознаването на чипа - виж тази тема:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=5552" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=8&t=5552</a><!-- l -->
Ако си разменим по една вещ, всеки от нас ще си остане с една, но ако си разменим по една идея, всеки ще има по две.

V40, 1,8 115 кс, 1998 г , ГИ "Фобос"
Reply

#9
Благодаря на всички за отговорите, но бушоните ги проверих няколко пъти, а Лампата със задрасканата кола въобще не свети, а иначе това с мигането е така и аз го имах този проблем преди!
И на мен ми се струва, че е имобилайзера но защо лампата не свети? Нали при проблем трябваше да мига?
Reply

#10
здравейте, при мен пък има ток в колата, но при жкарването на контакниш ключ не се чува отключването на волана и нищо не свети по таблото освен съобщението на бордкомютъра, стартера вътри, провериха бушоните при акумолатура и нищо сега ще гледат тези на хидравликата и на имобилайзера нищо и нямаше ... Дано се оправи, че в понеделник имам час за Мото Фое Sad
[Image: heart.png] VOLVO S 40 T5 AWD, 2005 [Image: heart.png]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)