The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Напукани свещи проблем на газ?

#1
Здравейте колеги. Появи се следния проблем- почна да прекъсва на обороти след 3500 колата САМО на газ. Какво ли не пробвахме с майстора, където сложих газ-та, но нищо не помогна. След свалянето на бобините и кабелите извади 4те свещи NJK. Уж ги бях сменял преди около месец, сега при две от тях се наблюдаваха пукнатини по корпуса. Възможно ли е от това напукване свещите да загубят свойствата си на проводимост и от там да ми дават неподходящи детонации? До колкото четох свещите работят в диапазон от 500-850 градуса, а напукването е причината от по-високата температура?
Бобините са почти нови и са ток и жица. Предните даваха грижи и ги смених. ... Видях в МП, че комплекта са 80 и няколко лева. Дали обаче са за смяна?

Моля за мнения и препоръки.

Благодаря предварително.
колата е В40 Т4 98ма.
Reply

#2
Здравей колега. Въобще, ама въобще не е нормално да ти се напуква изолацията на свещите. В каталога на NGK за твоя автомобил дават само и единствено да си с PFR6G с 0,8мм. разстояние между полюсите. Виж с какви свещи си сега и дали са точно тези, които са по каталог. Поздрави и успех.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#3
Предполагам че си попаднал на супер ментак свещи или на такива които не са за твоята кола.Дано проблема да ти е от свещите а не нещо друго.Не е редно да се напукват.Керамичната част в/у която се слага лулата на кабела едва ли се нагрява до такава температура.Пробвай със свещи от МП.
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)