The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Сравнение между Хонда Акорд и Воллво v70

#11
popai71 Wrote:Ясно.То че ще се кара в Мото Пфое ще се кара ,ама въпроса ми тогава е какво ще ми кажат там.Питам понеже в Бултрако не могат да ми кажат нищо за миналото на колата или какво е праваено по нея.Та въпроса ми е за волво да ли имат такава система обща европейска примерно.
36 кинта струва в Мотопфое и ти казват кога е посещавала официален дилър ,на колко км,ремонти ит.н.
Volvo V50 D5 2006
Volvo S70 2.5 TDI
Volvo V40 1,9D 115h.p 2004
Nissan Primera P10 2.0D - ex.
Reply

#12
mudancho Wrote:
popai71 Wrote:Ясно.То че ще се кара в Мото Пфое ще се кара ,ама въпроса ми тогава е какво ще ми кажат там.Питам понеже в Бултрако не могат да ми кажат нищо за миналото на колата или какво е праваено по нея.Та въпроса ми е за волво да ли имат такава система обща европейска примерно.
36 кинта струва в Мотопфое и ти казват кога е посещавала официален дилър ,на колко км,ремонти ит.н.

Прав си, с уточнението че ти казват кога последно е посещавала официален дилър, а след това никой не може да каже какво се е случвало ...
1983 Volvo 244, B200E - carb., manual M46, 121hp., 158Nm.- Аврора
1999 Volvo S80, B5204T4, manual M56, 180hp., 240Nm - Албиноса
R.I.P. Холандецо
Неам нерви,за тва карам Волво! :-)
Reply

#13
За моята в МП отказаха да ми предоставят инфото. Могли били само то записи в БГ мрежата да дават инфо. Както и да е. Между двете коли няма сравнение. Volvo for life!
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#14
Зададох въпрос в този форум и се надявах да ми изтъкнете качествата на волво или недостатъци или плюсове на др марки,но тук ми заприлича на секта,само волво та волво .Освен със сигурност с какво друго е по добро от другите.След 2008 доста коли покриват краш тестовете,все пак не сме на война по пътищата С какво е по добър волво с интериор или външен дизайн или с икономичност или качествен сервиз.Прав е anex ,че няма сравнение,волво ми изглежда от миналия век,много ръбаво от всякъде .Карах и двете коли и веднага хонда ми допадна с удобство и дизайн.даже и друг от този форум го каза ,по евтина подръжка на хонда.Очаквах да ми говорите за двигатели и или за параметри които да ме грабнат а тук само загатвате за проблем с дизели с проблем в автоматика ....мерси .карайте си любимата марка и бъдете здрави.
Reply

#15
Quote:.Карах и двете коли и веднага хонда ми допадна с удобство и дизайн.даже и друг от този форум го каза ,по евтина подръжка на хонда.Очаквах да ми говорите за двигатели и или за параметри които да ме грабнат а тук само загатвате за проблем с дизели с проблем в автоматика ....
Колега, щом ти е харесала Хонда, значи Хонда. Няма проблеми.

Обаче не си прав че не сме писали за предимствата на колата.
Quote:Широка, удобна, безшумна и приятна за управление кола. В Западна Европа няма човек, който да си продаде колата на 120 000 км. за по-малко от поне 12 000 евро., освен ако няма скрит дефект, за който ремонта ще е доста солен.
Quote:Проблемът не е,че автомата е калпав,а това ,че до някоя година (колеги ще кажат коя) Волво не препоръчват смяна на маслото в АСК ,а го дават lifetime........Дизеловите са също здрави,но тук повечето са на мин 300 000 км.
Quote:Това което ще ти хареса при Хонда е по голяма икономичност и най-вероятно по-евтина подръжка. Ако това са ти критериите отивай на хондата без да се замисляш. Съветвам те въпреки това да пробваш едно V70.
Сега, ако искаш по-голямо удобство, простота и логика в обзавеждането, по-добър дизайн, по-добра стабилност на пътя, по добра безопастност....много по-добра безопастност си за Волво.

Не знам какво друго да напишем. Ако ще вземаш колата от България, така като разбирам, си е риск без значение Волво или Хонда.
Относно двигателите на Волво мисля че е писано много: Ако двигателя е правен от Волво няма проблеми. Ти искаш бензин - 2,5 литра турбо ти казах. 260 коня. Това е като мечка на стероиди. Давай конкретен автомобил и да го коментираме. Гледам че в аватара има написано V60. Ако е с новите двигатели на волво 4 цилиндъра - 2,0 литра 306 коня за каква Хонда да говорим. Хонда ще престане да съществува за тебе.



Честита Нова Година
Много здраве и късмет на всички.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#16
Аз си му казах на човека - няма сравнение между двете коли. Хонда са длеч назад. Зависи какви са му приоритетите. Ако са сигурност и здрави мотори - Волво, ако е тънкач - Хонда.
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply

#17
По принцип и аз бях пред такава дилема само че за Акорд и С60, нищо че колегата вече си е избрал. За мен цената, големината на багажника и пословичната сигурност, въпреки че при сравнение на ADAC вече моето С60 се равнява на Тойота Корола 2007 по степен на сигурност. Иначе като двигател, електроника, мисля Хондата е по-добра.
ex - Volvo S60 2.4i BSR 188hp
Volvo S60 2.5 T5 Platinum 285hp Rica
Reply

#18
Ето V70 и дизел на всичкото отгоре: http://www.dailymail.co.uk/news/article-...-down.html

S70 1998
[Image: file.php?id=29144]

Изглежда в България трудно се намират добре подържани коли на Волво и затова предпочитанията падат към Хонда. Има повече такива автомобили, не защото са много хубави, а защото са много по-евтини в много отношения.

Естествено има и Хонди с подобен пробег само че с основен ремонт на двигателя за разлика от горните примери: http://jalopnik.com/5885287/how-i-put-75...five-years Това е с каране почти изцяло на магистрала.
Ето ги Хондите на много километри. Изглеждат жалки спрямо Волво: http://automobiles.honda.com/mile-makers/
Волво: https://www.volvoclub.org.uk/miles.php
Топ 5 с колите над 1 000 000 мили. Почти като Хонда 8-)

Поздрави
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#19
Както казах вече няма сравнение между двете коли.
Който търси - намира, който пита - знае!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)