The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Грешка в компютъра p1221 Volvo s40 1.8 GDI мотор

#11
s40l Wrote:.....След настройка на помпата за високо налягане /разбирай дроселовата клапа/.....

Това са две съвсем различни неща. Помпата си е помпа, тя вдига налягането на бензина на 50атм. понеже това е двигател с директно впръскване. Трябва да се преодолее компресията за да се впръсне горивото в цилиндъра.....А дроселовата клапа(това което при теб е проблема) е клапата която подава газ. При теб тя е електронна, докато при старите ГДИ-а е с жило.
Reply

#12
Sorry, имах предвид ТПС-а
Дефакто сега е настроен на около 1100-1000 оброта ,но след километър се връща в нормалния режим на двигателя ,който е 620-630 об/мин .
Или се бъркам?
Volvo S40 1.8 GDI 2002
Reply

#13
Много е сложно...не става еи така с писане. След като се закачи на диагностична апаратура, излизат два параметъра, които показват какви са зададените обороти в момента и какви са деиствителните. Така се регулира че тези стоиности да се изравнят. Но това се прави най- накрая, преди това се почиства клапата, проверява се дали няма механичен проблем, след това се регулира колко да е отворена, после се регулира ТПС-а и най- накрая оборотите. След това задължително се откача акумулатора.....чака се 5-10мини и се прави процедура за адаптация........Тези обороти 1100 са много високи, напрактика не трябва да са повече от 750 на загрял двигател, но пък от друга страна щом не излиза грешка, най-добре не я бараите повече.......Явно ако маисторите разбираха щяха да я направят, щом не са успяли най-добре не бараите повече.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)